top of page
poster_website.jpg

SBORENKA BERLIN

10 JAHRE JUBILÄUM

Като част от дружеството за български език и култура в Берлин ФФ Сборенка обединява хора от различни възрасти и професии, носещи България в сърцата си и с желание за съхраняване и разпространяване на уникалния и неповторим бългаски фолклор. По случай 10 годишнината от основаването на групата и празника на българската просвета и култура 24 май, ФФ Сборенка сбира приятели в празничен Юбилеен концерт - 120 минути народна музика, песни и танци!

Не пропускайте уникалната възможност да слушате на живо голямата тракийска народна певица Бинка Добрева, солист в "Мистерията на българските гласове ", Ансамбъл " Филип Кутев ".

Александър Райчев - гайда, акордеон, композитор, аранжор, създател на „Александър Райчев БЕНД“, както и уникалния млад талант от Нюрнберг Даниел Макаров, и танцовите формации "Луди-млади" от Цюрих с ръководител Милена Ценова, "Веселие" от Валенсия с ръководител Минчо Райков, "РитмиККа" от Хамбург с ръководител Камен Кунев, "Самодиви" от Нюрнберг с ръководител Таня Макарова и анс. "Българи" от Прага с ръководител Тодор Ралев.

За деца от 6 до 12 г. можете да поръчате детски билети (15,00 Euro) на тел. 0049 179 7545256

EVENT DATES

bottom of page